woensdag 4 december 2013

Korte tip: de infomail

Bij koude acquisitie is het handig als je een standaard infomail beschikbaar hebt. Niet alleen omdat gatekeepers hier graag om vragen. Maar ook omdat het een prima manier is om een gesprek samen te vatten en vervolgafspraken te maken.

Zorg er dus voor dat deze mail klaar ligt. Dat je deze kunt versturen nadat je de prospect hebt gesproken. Geef daarin een kort overzicht van wat je voor iemand kan betekenen, welketoegevoegde waarde jouw dienst/product heeft. Zorg daarbij ook voor een verwijzing naar je website en zet er uiteraard je contactgegevens bij. De mail moet niet langer zijn dan 3-4 alinea’s. De prospect zit er niet op te wachten om lappen tekst voor zich te krijgen. Als alternatief zou je eventueel een folder als bijlage kunnen meezenden.

Ook is het echt van belang om deze mail te kunnen personaliseren. Zorg voor de juiste aanhef, geen spelfouten en kijk of je ergens de bedrijfsnaam van jouw prospect erin kunt verwerken. (bijv: “op deze manier kunnen wij voor ‘…bedrijfX…’ van toegevoegde waarde zijn”)

Zoals in een eerder artikel is geschreven kan het uiteraard ook voorkomen dat prospects je vragen om een mail te sturen, maar dat meer bedoelen als een manier van afkappen. Juist daarom moet het versturen van een mail niet teveel tijd kosten en is het dus handig dat je deze gewoon als standaardsjabloon hebt klaarliggen.

Je doel van acquisitie is hoogstwaarschijnlijk je bedrijf onder de aandacht brengen en deze bij interessante partijen op het netvlies krijgen. Vergeet hierbij dan niet dat mensen eerder een afbeelding onthouden dan een tekst! Een mooi logo bijvoorbeeld kan helpen.

Mocht je het toch nog lastig vinden om je infomail en/of je salespitch op te stellen, Sense for Sales kan je helpen dit vertrouwen in sales te vergroten.. Benieuwd hoe? Neem contact met ons op, of bel 0252-221214.